Social Essence

Így időzítsd az Instagram posztokat!

2019. szeptember 18. - Social Essence

02_4.jpg

Sokaknak problémát okoz, hogyan tudja előre időzíteni az Instagram posztokat? Jó hír, hogy már elérhető a Facebook Creator Studio, amit az elmúlt hetekben én is teszteltem. Olvassátok el a beszámolót!

Sokan kezelnek egyszerre több Instagram fiókot, aminek a posztolása néha nehézkes lehet, hiszen csak 5 oldal adható hozzá az alkalmazáshoz. Emellett kényelmesebb lehet időzíteni a bejegyzéseket, mint minden nap az appból posztolni. Utóbbi a vállalkozóknak is jól jöhet, mert így tényleg előre tudják tervezni a tartalmaikat.

Ha a posztolást és az időzítést meg akartad eddig oldani számítógépről, akkor persze lehetett külső alkalmazásokat használni, de ezek nagy része fizetős, így sokan nem engedhetik meg maguknak. Ezért nagyon jó hír, hogy már itthon is elérhető a Facebook Creator Studio, ahol az Instagram tartalmakat kezelheted, statisztikákat láthatsz és még időzíteni is lehet. A következőkben most leírom az én tapasztalataimat.

02.png

Miért jó ez nekünk?

Deskoptról posztolhatsz! - Először is biztosan minden felhasználó, aki már próbált deskoptról posztolni, nagyon fog örülni, hogy nem kell kicselezni a rendszert, hanem tényleg a számítógépedről tudod feltölteni a tartalmakat. Így ha a gépen szerkeszted a képeidet, akkor nem kell azon sakkozni, hogyan tudod áthelyezni a másik eszközre, hanem élesítheted innen is.

Tudsz időzíteni! – Igen, ez az egyik legjobban várt funkció, hogy végre tudjuk az Instagram bejegyzéseinket előre időzíteni. Aki szokott tervezni vagy marketingesként több fiókot kezel, egyszerűen csak meg kell írni a bejegyzést és időzíteni a felületen, majd a rendszer mindenféle egyéb beavatkozás nélkül kiteszi.

Több fiókot könnyebben kezelhetsz! – Ha több, mint 5 Instagram fiókot kezelsz, akkor nem kell a telefonodon vagy a táblagépeden ki-be jelentkezni, mert innen elérheted mindegyiket és könnyen tudsz váltani a fiókok között.

Statisztikákat készíthetsz! – Sajnos ez is egy nagy hiányossága az Instagramnak, hogy nem lehet megfelelő statisztikákat készíteni, főleg ha telefonon váltogatod a lehetőségeket. Nos, ez a felület sem teljes szerintem és lenne még mit fejleszteni rajta, de azért már sokkal könnyebb az adatokat lekérni és megnézni, mint korábban.

Töltsd fel az IGTV tartalmaidat! – Aki gyakran használja az IGTV-t, annak is jó hír, hogy egy videü megvágását követően innen publikálhatod a tartalmat a csatornádra.

03.JPG

Miért nem tetszett?

Nem tudsz Storyt kitenni – Igen, sajnos nemhogy időzíteni nem tudod a történeteket, de erről a felületről nem lehet kitenni, ami megnehezíti azok életét, akik sok fiókot kezelnek.

Kicsit kusza az admin rész – Bár nekem keveset bugolt az elmúlt időszakban és jól működött, de azért az admin felületén lehetne még javítani, hiszen nem annyira átlátható. Viszont nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy ezen nemsokára javítani fognak.

Nehezen tudod kitenni a videót – Azt gondolnánk, ha már lehet innen posztolni, akkor mindenféle tartalom megadható. Sajnos nem. Ha videót szeretnél feltölteni, akkor nem jeleníti mg a videó fájlokat, viszont ki lehet cselezni a „Minden fájl” (Windows esetében) beállítással, mert akkor már fel tudod tölteni a kis filmedet.

Nem tudod filterezni a bejegyzéseket – Ez talán a marketingeseknek nem nagy baj, de aki szereti utólag megszerkeszteni Instagramon filterek által a képeket, annak rossz hír, hogy erre nem lesz lehetőséged, így mindenképpen próbálj ki egy képszerkesztő alkalmazást.

 

Mindenesetre én azt javaslom, hogy próbáljátok ki mindenképpen, hátha megkedvelitek.

Ha pedig segítség kellene a kezelésében vagy az Instagram kommunikációdban, akkor keress bátran.

A bejegyzés trackback címe:

https://socialessence.blog.hu/api/trackback/id/tr915119746
süti beállítások módosítása